Chicago matkakokemuksia

Olimme Chicagossa lokakuussa 2016 ja lomailimme siellä noin viikon verran. Lennot Chicagoon löytyivät todella edullisesti, sillä Lentodiilit Facebook sivulla oli halpoja lentoja Chicagoon useille eri päiville ja menomatka taittui kaiken lisäksi vielä suoralla lennolla. Yhteensä meno-paluu Helsingistä Chicagoon maksoi alle 300€ per henkilö.

Helsingistä on saatavilla muutamia suoria lentoja Chicagoon säännöllisesti Finnairin operoimana.

Miten päästä lentokentältä kaupunkiin?

Itse olimme vuokranneet auton ja kentältä oli bussikuljetus eri vuokraamoihin, joten näin ollen jatkoimme bussin jälkeen omalla autolla matkaa. Ilman auton vuokrausta olisimme varmaan koittaneet ensin saada tilattua Lyftin, Uberin kilpailija, jota suurin osa meille suositteli Uberin sijaan. Molemmat palvelut, sekä Lyft, että Uber toimii Chicagosa. Mikäli käyttää Lyfitä ensimmäistä kertaa, niin ainakin tuohon aikaan ensimmäisen kyydin sai erittäin edullisesti koska tilin tekemällä sai 7 dollaria alennusta ensimmäisestä matkasta.

Molemmat palvelut ovat kuitenkin taksia edullisempi vaihtoehto, joten kannattaa etukäteen miettiä mistä hoitaa kännykkään nettiyhteyden, jotta näitä palveluita pääsee käyttämään. Koska me vuokrasimme auton, niin emme tätä etukäteen vaivautuneet selvittämään. Prepaid sim-kortin löysimme hyvin varustetulta bensa-asemalta. Mainittakoon, että Amerikassa mobiilidata ei ole rajatonta ja huomattavasti kalliimpaa kuin Suomessa, joten kannattaa etukäteen hieman rajoittaa mitkä applikaatiot saavat käyttää mobiilidataa.

Liikkuminen Chicagossa

Julkinen liikenne Chicagossa, kuten muuallakin Amerikassa, on melko huonoa. Metro toki toimii ihan hyvin, mutta se onkin oikeastaan ainoa jokseenkin kätevä julkinen kulkuneuvo. Majoitus kannattaakin pyrkiä ottamaan läheltä Metroa. Metrolla ei suositella käytettäväksi enää kello 20 jälkeen. Me matkustimme yhden ja samalla myös viimeisen kerran metrolla puolen yön aikaan.

Auton vuokraaminen on melko edullista ja autolla pääseekin liikkumaan erittäin hyvin. Ajaminen Suomeen verrattuna on hieman hektisempää ja autoja on liikkeellä yleensä melkoinen määrä. Tiet ovat kuitenkin pääpiirteisesti erittäin hyväkuntoisia ja kaistoja on useampia. Tietulleja Chicagossa vain on melkoisesti, joten kannattaa valita mukaan käteistä tai hankkia etukäteen kortti, millä tietullit voi vaihtoehtoisesti myös hoitaa.

Minne majoittua Chicagossa

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kannattaa majoitus pyrkiä ottamaan metron varrelta, mikäli joutuu turvautumaan julkiseen liikenteeseen. Majoitus on melko kallista, joten on syytä varautua siihen, että majoitus maksaa enemmän kuin lennot. Valitsemme Airbnb:n kautta asunnon hieman kauempaa, Forest Parkista, joka oli alueena ihan ok, joskin erittäin kaukana keskustasta. Metro pysäkki oli kuitenkin erittäin lähellä, joten kaupunkiin pääsi suhteellisen näppärästi. Air BnB;n lisäksi majoitusvaihtoehtoja Chicagoon on saatavilla Booking.com:ista. Nämä kaksi palvelua ovat käytännössä ne, mistä etsin itse aina majoituksen.

Metrolla en tosin kovin myöhään matkustaisi. Kerran palasimme metrolla takaisin asunnolle puolen yön jälkeen ja metrossa tuli vastaan siihen aikaan monenmoista hiihtäjää. Tämän kokemuksen pohjalta loput paluumatkat suoritettiin Lyftillä tai Uberilla.

Seuraavalla kerralla pyrkisin ehkä majoittumaan hieman lähemmäs keskustaa vaikka majoitustiloissa ei juurikaan muuta tee kuin nukkuu. Kävimme pyörimässä Wrigley Fieldin lähellä sijaitsevassa Boys Townissa, joka vaikutti erittäin mukavalta ympäristöltä. Boystown on nimensä mukaisesti Gay kortteli, mutta tarjoaa paljon muutakin kuin Gay baareja. Alueella on erittäin paljon mukavia pikku kahviloita, ravintoloita yms. Lisäksi kuuluista Wrigley Field on lähellä, vaikka en baseball ottelua kenellekkään voi henkilökohtaisesti suositella.

Mitä tehdä Chicagossa?

Suurkaupungeissa, kuten Chicagossa, riittää tekemistä yllin kyllin, joten kannattaa hieman etukäteen jo suunnitella mitä haluaa tehdä. Aktiviteetit ovat myös melko kalliita, joten käyttörahaa on hyvä varata mukaan reilusti. Majoituksesta voi koittaa tinkiä, sillä siellä ei juuri muuta tee kuin nukkuu.

Urheilutarjonta Chicagossa

Urheilun puolesta Chicago on erittäin mainio paikka, sillä Chicagolla on joukkue jokaisessa suositussa ammattiurheilussa. Areenat ovat suuria ja ehdottomasti jokaisen urheilua seuraavan näillä paikoilla kannattaa ainakin käydä kääntymässä, vaikka ei peliä pääsisikään katsomaan.

Chicagon urheilujoukkueet:

  • Bulls (NBA – Koripallo)
  • Bears (NFL – Amerikkalainen jalkapallo)
  • Cubs (MLB – Baseball)
  • Blackhawks (NHL – Jääkiekko)

NBA:tä ja NHL:ää pelataan United Centerissä, muilla joukkueilla on omat areenansa.

Ruoka ja juoma Chicagossa

Ruokatarjonta on myös erittäin hyvä ja Chicagossa on muutamia omalaatuisia erikoisannoksia, jotka ovat kokeilemisen arvoisia. Ehdottomana suosikkina mieleen jäi kuitenkin vain kasvisruokaa tarjoileva Chicago Diner, joka oli erinomainen paikka. Chicago Dinerin ruokaa voi suositella myös lihansyöjille, sillä ruoka on erittäin maittavaa. Erikoismaininta Chicago Dinerin pirtelöille, jotka olivat erinomaisia. Koska USA:ssa liha on hyvää ja sitä on paljon, ei yksi kasvisruoka-annos reissun keskelle varmasti ole pahitteeksi.

Mikäli kasvisruoka ei suosituksista huolimatta ole sinusta kokeilemisen arvoista, niin voit suunnata Giordanosiin deep dish pizzalle. Tämä chicagolainen klassikko varmasti täyttää nälkäisimmänkin matkaajan.

Oluen ystäville Amerikka on niin ikään loistava kohde. Chicagosta löytyy useita miellyttäviä oluthuoneita, jotka tarjoilevat hyviä oluita. IPA oluen ystävänä oli mukava huomata, että IPA oluet ovat kovassa suosiossa Amerikassa. Pienpanimoiden oluita löytyy erittäin laaja valikoima ravintoloiden lisäksi myös kaupoista.

Muut nähtävyydet Chicagossa

Mitään sellaista ykkösnyrkkiä tekemisestä on vaikea tarjota, sillä tarjontaa on niin paljon ja jokaisen mieltymykset ovat erilaisia. Pilvenpiirtäjille pääsee käymään ja musikaalit pyörivät kuuluisassa teatterissa. Näistä molemmat tosin ovat sellaisia mistä en itse niin nauti, mutta varmasti toiselle voi olla unohtumaton kokemus.

Muista esta hakemus

Vaikka USA:ssa alle 90 viipyvä suomalainen ei varsinaista Visaa tarvitse, on ESTA hakemus helpoin tehdä etukäteen netin välityksellä hyvissä ajoin. Prosessi on erittäin simppeli ja hyväksytyn päätöksen saa samantien. Tulostaa lapun ja ottaa mukaan näytettäväksi rajalla.

Tämä hakemus oli vielä joku aika sitten mahdollista tehdä myös koneessa, mutta mikäli olet matkustamassa Yhdysvaltoihin lähiaikoina, niin on suositeltavaa tarkistaa asia esta.us sivulta.

Yhdysvaltoihin maahan saapuminen tuppaa kestämään, joten kannattaa varautua siihen, että pitkän lennon jälkeen joutuu jonottamaan tovin, ennen kuin pääsee nauttimaan kaupungista. 🙂

Lue lisää