Majoituksen hankkiminen ulkomailla

Majoituksen hankkiminen ulkomailla on nykyaikana entistä helpompaa niin lyhyeksi, kuin pitkäksikin aikaa. Uusien palvelujen ansioista ulkomaalle matkaajalla täytyy olla älypuhelin taskussa, ja vaihtoehtojakin onkin yhtäkkiä rajaton määrä.

Mistä etsiä majoitus?

Nykyään tarjolla on useita eri palveluita, jotka tuovat useita eri vaihtoehtoja kirjaimellisesti sormien ulottuville. Applikaatiot eri alustoilla skannaavat nopeasti useita eri vaihtoehtoja läpi. Uskalias (tai laiska) matkustaja voikin näin ollen jättää majoituksen järjestämisen melko viime tinkaan. Tämä antaa matkustamiseen myös paljon joustavuutta, sillä majoituksen voi hankkia lennosta.

Kirjoittaja itse muistaa vielä ajan, jolloin kierteli rinkka selässä hostellista toiseen kysymässä onko paikassa tilaa majoittua.

Booking.com

Pitkäaikainen / pysyvä majoitus ulkomailta

Ulkomaille esimerkiksi töiden perässä muuttava tarvitsee luonnollisesti pitkäaikaisen majoituksen ulkomailta. Useimmiten työnantaja auttaa asunnon löytämisessä, jos kyseessä on työpaikan perässä muuttaminen tai muuttaja on saanut tarjouksen ulkomailta.

Mikäli asuntoa joutuu itse alkaa metsästämään, kannattaa pyrkiä etsimään paikallisia sivustoja ja toimijoita maan omalla kielellä. Englannin kieliset sivut, jotka on tarkoitettu pääosin ulkomaantyöntekijöille, veloittavat useimmiten paikallisia toimijoita enemmän.

Koska suomalaisia asuu melko runsaasti ulkomailla, on vertaistukea luonnollisesti helppo etsiä esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Lisäksi suurimmissa suomalaisten suosimissa maissa on tarjolla suomen kielisiä sivustoja, jotka tarjoavat apua asunnon, ja muidenkin asioiden, löytämiseen.

Majoituksesta blogissa