Ulkomaan lentojen hankkiminen

Ulkomaan matkan suunnittelu lähtee useimmiten liikkeelle lentojen varaamisella. Vaikka muitakin matkustustapoja on olemassa, on lentäminen useimmiten se nopein vaihtoehto.

Minne varata lennot?

Useimmiten mukavin tapa lähteä lomalle, on silloin, kuin kohde ei ole edes etukäteen suunniteltu. Inspiraatiota voi hakea erilaisista matkailuun keskittyneistä blogeista, kuten ulkomailla blogista. Suomalaiset ovat kohtuullisen aktiivisia matkustajia, joten Facebookissa satunnaisesti päivystävä saa helposti ideoita kavereilta.

Mistä varata lennot?

Tänä päivänä erilaisia lentojen hakukoneita on useita ja lähes kaikki lentämiseen liittyvä on mahdollista tehdä verkossa lippujen varaamisesta lähtöselvityksen tekemiseen (ks. miten tehdään lähtöselvitys netissä). Tämän lisäksi erilaiset Facebook ryhmät ovat erikoistuneet halpojen lentojen etsimiseen.  Momondo lienee tämän hetken yksi suosituimmista palveluista heidän hakukoneensa käykin läpi useita eri lentoyhtiöitä.

Varaa halvat lennot Momondon kautta.

Lisäksi kannattaa aina katsoa matkat lentoyhtiön omilta sivuilta, sillä välillä lentoyhtiöt voivat tarjota erikoistarjouksia omilla sivuillaan. Erityisesti halpalentoyhtiöt, kuten RyanAir, myyvät pääsääntöisesti lentolippuja vain omilla sivuillaan. Mikäli etsit lentoja samaan kohteeseen useampana päivänä, kannattaa aina tyhjentää selaushistoria ja evästeet.

Lennoista blogissa