Miten löytää halvat lennot?

Halpojen lentojen löytäminen vaatii hieman aikaa, mutta pienen työn avulla voi säästää rahaa kohteeseen tai löytää eksoottisemman kohteen samaan hintaan. Koska edullisten lentojen etsiminen ei vaadi mahdotonta ponnistelua, kannattaa halvat lennot pyrkiä tarkistamaan jokaiselle matkalle.

Halpojen lentojen hakukoneet

Suurimmalle osalle erilaiset lentojen ”hakukoneet” kuten SkyScanner, HalvatLennot ja SuperSaper ovat tuttuja työkaluja lentojen etsimisessä, mutta perehtymisen arvoisia niille, jotka kuulevat nämä nimet ensimmäistä kertaa. Edellä mainitut sivustot ovat erityisen käteviä silloin, kuin matkaan ei ole enää pitkä aika ja ajankohta on jo lukkoon lyöty.

Näiden palvelujen käyttäminen on hyvin yksinkertaista ja käyttöliittymät kuten hinnatkin, ovat hyvin paljon samankaltaisia. Joissakin palveluissa, kuten esimerkiksi SkyScannerissa, lentojen hintojen kehitystä on mahdollista tarkastella hieman pidemmälläkin aikavälillä heidän tarjoamansa hinta graafin avulla.

Lentoyhtiöiden postituslistat ja kanta-asiakasohjelmat

Eri lentoyhtiöiden postituslistoille liittymisellä olet mukana ensimmäisten joukossa kun tieto uusista tarjouksista tulee. Tämä on hyvä tapa saada myös hieman lisäinfoa eri kohteista, mihin kukin lentoyhtiö tekee lentoja. Useimmiten nämä tarjoukset ovat kuitenkin melko keskinkertaisia verrattuna parhaimpiin saataviin diileihin.

Postituslistalle liittyy näppärästi samalla kuin tilaa kyseisen yhtiön bonuskortin. Suomessa on mahdollista liittyä muihinkin ohjelmiin maileja keräämään, mutta pelkästään lentämällä pisteitä on hyvin vaikea kerätä, ellei matkusta erittäin aktiivisesti vaikkapa työn puolesta. Luottokortin hankkiminen onkin usein parempi vaihtoehto pisteiden keräämiseen. Pisteillä tietenkin on tulevaisuudessa mahdollisuus saada jopa ilmaisia lentoja, mutta tämä edellyttää aktiivista matkustelua tai vaihtoehtoisesti luottokortin aktiivista käyttämistä.

Facebook ryhmät ja sivut

Mikäli lomaasi on hieman enemmän aikaa ja lomapäivät eivät ole vielä täysin kiveen hakatut, olet optimi tilanteessa. Facebookista löytyy useita ryhmiä, jotka ilmoittavat joitain kuukausia ennen erilaisista erikoistarjouksista, joita on hyvin vaikea itse löytää ilman aktiivista, lähes päivittäistä, etsimistä.

Tarjoukset vaihtelevat hieman laidasta laitaan, mutta jo esimerkiksi 500€ lento budjetilla (meno-paluu) valinnanvaraa on erittäin runsaasti. Tätä kirjoittaessa erityisesti Pohjois-Amerikan kohteita on ollut hyvin paljon tarjolla.

Suomalaisista sivuista esille voisi nostaa Facebook sivun nimeltä LentoDiilit. Suurimmaksi osaksi kaikki tarjoukset on Suomesta lähteviä lentoja. Kohteita tulee satunnaisen tasaisesti ja ryhmään liittymällä saat aina uusimmat tiedot kun selaat Facebookkisi läpi.

Secret Flying ja fly4free ovat ulkomaalaisia sivuja ja tarjoukset sattumat poislukien ovat pääosin Euroopan muilta kentiltä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ongelma, sillä Helsingistä pääsee melko helposti ja usein melko edullisesti Euroopan isoille kentille. Mikäli taas asut jossain muualla, kuin Suomessa, nämä molemmat Facebook ryhmä ovat loistavia löytämään edullisia lentoja.

Kaikki tarjoukset eivät toki välttämättä ole isoilta kentiltä, mutta tämä on hinnan puolesta etu erityisesti silloin, kuin pitää vielä löytää lento itse varsinaiselle lennolle. Tällöin näissä lennoissa on mahdollisuus käyttää edullisempaa yhtiötä. Esimerkiksi Lontoon Heathrow on suhteellisen kallis kohde lentää, mutta Lontoo Gatwick on vastaavasi edullisempi lentokenttä.

Etsi, varaa ja valmistaudu

Tarjouksien tarkkailu vaatii hieman työtä ja hieman seikkailumieltä. Varaat lennot vaikkapa 5kk päähän, niin sinulla on hyvin aikaa varautua matkaan ja pyytää töistä lomaa ja hoitaa vielä ylimääräiset lennot, olettaen, että ne tarvitset. Toki aina ei ole tarjolla suurta määrää vaihtoehtoja lentojen aikataulun suhteen, sillä tarjouslennot ovat usein voimassa vain tiettynä aikana. Tällä tavalla pääset kuitenkin matkustamaan kaukaisempiin kohteisiin lähellä olevien kohteiden hinnalla, tai lähes samalla hinnalla. Esimerkiksi lipusta Roomaan voi joutua maksamaan saman verran, kuin lipusta kohteeseen New York. Toki kaukaisempi kohde kuluttaa hieman enemmän pakaralihaksia.

Kaukaisempaankaan kohteeseen matkustaminen ei vaadi välttämättä mitään erityisen pitkää lomaa, viikko kaupunkikohteessa on ihan riittävä aika, oli se sitten Euroopassa tai Amerikassa. Rytmit voit kääntää jo ennen reissua, niin kärsit jet lagista vasta loman jälkeen.

Lue lisää