Luottokortti on matkustajan paras kortti

Harva osaa hyödyntää luottokorttia matkustamiseen, tai oikeastaan luottokorttia muutenkaan, vaikka matkustamisessa luottokortilla on useita, rahanarvoisia etuisuuksia. Luottokorttien tasojen tienaaminen on myöskin suhteellisen helppoa. Jostain kumman syystä, luottokortti on kuitenkin se kortti jota tavallinen ihminen käyttää viimeisenä vaihtoehtona, vaikka tilanne pitäisi olla juurikin päinvastainen.

Tavallisen Debit kortin käyttäminen ei kerrytä mitään pisteitä, eikä korttia monesti ole ilmainen käyttää. Vaikka muutaman euron kk kulut eivät tunnu merkittävältä, niin etpä myöskään niillä juuri mitään saa. Luottokorttien hinnat vaihtelevat aina ilmaisesta useisiin satoihin euroihin vuodessa, mutta saat aina rahoillesi jotain vastinetta. Ilmaisilla luottokorteilla ei usein ole merkittäviä etuja saatavana.

Luottokortin aktiivinen käyttäminen ei tarkoita sitä, että sinun tulisi alkaa ostamaan entistä enemmän tavaraa ja kasvattaa suuret velat. Käytät saman verran rahaa kuin muutenkin, mutta maksat vain kaiken aina luotolla. Useimmissa korteissa lasku tulee aina 30 päivän välein, jolloin voit maksaa koko velan pois korottomana. Huomioi, että lyhennysvapaa kuukausi ei tarkoita samaa asiaa kuin koroton kuukausi. Lasku tulee maksaa joka kuukausi kokonaan pois.

Miksi luottokortilla kannattaa aina maksaa

Maksamalla debit kortilla 500 euron edestä ruokaostoksia kuukauden aikana olet käyttänyt tililtäsi 500 euroa rahaa. Jos taas olisit maksanut tuon saman summan luottokortilla, olisit kerryttänyt pisteitä ja tililläsi olisi edelleen tuo 500 euroa, jolla voit maksaa luottokortti -laskun silloin, kuin se sinulle saapuu. Kun toimit näin, nostat myös omaa luottoluokitusta, joka taas mahdollistaa sen, että voit saada suuremman luottorajan.

Suurempi luottoraja kuitenkin asettaa vastuuta. On hyvä muistaa, että et ikinä halua jättää laskun maksamista väliin. Erittäin optimaalisessa tilanteessa tietenkin keksit jotain, jonka arvo myydessä on sama kuin ostaessa. Näin ollen voit vaihtaa sen takaisin rahaksi. Esimerkiksi jos Suomi painaisi rajoitetun erän euron kolikoita, ja myisi niitä euron hintaan netissä. Voit tilata luottokortilla kolikoita koko limiitin edestä, myydä ( vaihtaa ) kolikot pankille euron hintaan ja maksaa luottokortti -laskun.

Mitä järkeä käyttää aina luottokorttia

Kaiken maksaminen velaksi saattaa kuulostaa täysin hullulta, mutta tässä on hyvinkin paljon järkeä. Aikaisemmassa kappaleessa mainitut pisteet ovat nimittäin käytännössä silkkaa rahaa. Näin ollen voit tienata takaisin sen, mitä olet kortista maksanut. Lisäksi sinulla on mahdollisuus muihin etuihin. Matkavakuutus kuuluu parhaimpiin kortteihin mukaan, joten voit jättää sen hankkimatta vakuutusyhtiöltä.

American Express Gold -kortti maksaa 170€ vuodessa ja mukaan tulee matkavakuutus, joka kattaa koko perheen. Useimmiten kortin saa veloituksetta ensimmäiseksi vuodeksi käyttöön.

Osa korteista tarjoaa muitakin hyödyllisiä vakuutuksia, kuten esimerkiksi vuokra-auton automaattisen vakuuttamisen. Et ole myöskään sidottu yhden lentoyhtiön kanta-asiakas -ohjelmaan. Esimerkiksi American Express -kortilla ansaitut pisteet on mahdollista käyttää useiden lentoyhtiöiden kanssa. Lentämisen lisäksi myös majoitukseen ja autonvuokraukseen on saatavilla etuja.

Näin ollen satunnaisesti matkustava saa jo paljon enemmän rahanarvoisia etuja luottokortin ansiosta. Lisäksi maksullisilla korteilla, kuten Diners Club -kortilla ja American Express -kortilla pääsee lentokenttien Lounge -tiloihin odottamaan lennolle pääsyä. Näissä tiloissa on usein tarjolla ilmaista ruokaa ja juotavaa, sekä tietenkin internet yhteys.

Luottokortti on turvallinen tapa maksaa

Kaiken muun hyvän lisäksi, luottokortti on hyvin turvallinen tapa maksaa ostoksia. Niin verkossa kuin kivijalkaliikkeessä ja ulkomailla. Useissa tilanteissa, joissa kortin käyttäjältä on varastettu rahaa, korvaa luottokorttiyhtiö summan käyttäjälle.

Mailien kerääminen penkkiä kuluttamalla on hyvin aikaa vievää puuhaa, eikä pisteitä juuri Euroopan sisäisillä lennoilla pääse kertymään. Satunnaisesti matkustava myöskin valitsee useimmiten lentoyhtiön hinnan perusteella. Jos töissä ei matkusta säännöllisesti, saa muuta matkustamista harrastaa aika ahkerasti, jos haluaa pisteitä kerätä istumalihaksia harjoittamalla.

Vaihtoehtoja?

Tavalliset pankit ja niiden tarjoamat debit kortit eivät juuri koskaan tarjoa mitään erikoista. Varsinkaan henkilölle joka matkustaa.

Mutta markkinoille on tullut uusia toimijoita!

Sekä Revolut, että N26 ovat moderneja kokonaan verkossa toimivia pankkeja, jotka sopivat hyvin modernille matkustajalle. Maksullisilla palveluilla on mahdollista saada erilaisia lisäetuja kuten pääsy lentokenttien loungeihin ja matkavakuutus.

Olisiko tämä mahdollinen vaihtoehto luottokortin tilalle tai tueksi? Lue lisää aiheesta N26 vs Revolut.

Lue lisää