6 New Yorkin nähtävyyttä, joita et löydä turistioppaista

New York on suurkaupunki, jossa monet vierailevat mielellään. New Yorkin hieno kulttuuri, ostosmahdollisuudet ja fantastinen ruoka ovat kokemisen arvoisia. Tästä ihmeellisestä kaupungista on kirjoitettu kasoittain turistioppaita, joissa esitellään suurimmat ja suosituimmat nähtävyydet. Jos olet käynyt joskus New Yorkissa tai suunnitellut käyväsi, löydät takuulla turistinähtävyydet, kuten Vapaudenpatsaan, Empire State Buildingin, Rockefeller Centerin, Charging Bull -patsaan, Luonnonhistorian museon, World Trade Center -museon ja Madison Square Gardenin.

New York ja nähtävyydet

Nähtävyyksiä on mukava katsella, mutta jos tylsistyt ainaiseen turistimäärään tai haluat nähdä jotain uutta, seuraa näitä kuutta vinkkiä, jonka avulla voit kokea hieman lisää New Yorkin ihmeellistä maailmaa. Näitä vinkkejä et nimittäin löydä jokaisesta tavallisesta matkaoppaasta!

1. Intrepid

Intrepid on Manhattanin länsilaidalla sijaitseva suuri alus, jolla kannettiin kylmän sodan aikaan suuria lentokoneita. Tämä alus on muutettu museoksi, jossa voit kokea niin meri-, ilma- kuin avaruusaluksia ja hienoja kertomuksia. Tällä aluksella pääset myös astumaan sisään sukellusveneeseen ja pelaamaan pelejä. Aluksella voi helposti viettää koko päivän. Liput ovat noin 30 dollaria kaudesta riippuen.

Intrepid – New York

2. 123 Burger

123Burger on ravintola myöskin Manhattanin länsilaidalla, 10th Avenuella, jolla tarjoillaan 1 dollarin burgereita, 2 dollarin shotteja ja 3 dollarin olutta. Täällä saat kokea oikean amerikkalaisen sporttibaarin tunnelman herkullisten slidereiden ja ranskalaisten kera. Ruoka on herkullista, tunnelma rento ja voit katsella vaikka korismatsia syödessäsi. Kesällä ravintola pitää ovensa auki kadulle, joten merellinen tuulahdus käy sisään ja tekee juhlinnasta takuulla hauskempaa. Täältä selviät pienellä laskulla ja hienolla kokemuksella. Muista antaa tippiä mukaville tarjoilijoille!

123 Burger – New York

3. Central Parkin eläintarha

Central Park on monien listalla, samoin kuin Bronxin eläintarha. Bronxissa on paljon eläimiä ja eläintarhan kiertämiseen kuluu koko päivä. Mutta jos sinulla ei ole aikaa käyttää koko päivää eläintarhassa (vaikka sinun kyllä pitäisi!), kokeile sen sijaan Central Parkin eläintarhaa. Harva tietää, että tässä suuressa keskuspuistossa on edes eläintarhaa.

Tämä eläintarha ei ole yhtä suuri kuin Bronxin eläintarha, eikä nähtävillä ole elefantteja ja kirahveja, mutta näet läheltä ihania hylkeitä, karhuja, lintuja ja pingviinejä. Eläintarha on etenkin helppo lapsille, ja mukavaa viihdettä aikuisille. Eläintarhaan pääset Keskuspuiston itälaidalta, läheltä 59th Streetia.

Central Park Zoo – New York

4. East River Ferry

Jokainen on varmasti kuullut Staten Island Ferrystä, jonka varrella voit nähdä Vapaudenpatsaan. Sinun pitäisi kuitenkin kokeilla hiljattain avattua East River Ferryä, jolle voit hypätä Manhattanin 34th Streetiltä, aivan saaren itälaidalta moottoritien viereltä. Lautta kulkee koko matkan Brooklyniin asti, ja näet koko Manhattanin ja matkustat jopa Brooklyn Bridgen ali. Tämä matka kestää kokonaisuudessaan noin puoli tuntia, ja lautta tekee pysähdyksiä Queensissa ja Manhattanin Wall Streetilla. Lauttalinjoja on kaksi, joten valitse omasi!

East River Ferry – New York

5. Brooklyn Ice Cream Factory

Jos otat East River Ferryn Brooklynin Dumboon, voit hypätä lautalta pois ja kävellä Ice Cream Factoryyn, joka on auki kesällä. Täällä tehdään herkullista, luonnollista jäätelöä. Paikka on ollut olemassa jo vuodesta 1922, tosin se muutettiin jäätelötehtaaksi vasta monia vuosia myöhemmin. Jäätelömakuja on monia ja kaikki yhtä herkullisia! Muista ottaa käteistä mukaan, sillä kortti ei täällä käy.

Jäätelön haettuasi voit palata Manhattanille lautalla tai kävellä hieman Brooklynin rantaviivaa pitkin ja nauttia maisemista.

Brooklyn Ice Cream Factory – New York

6. Rockefeller Estate

Jos Manhattanin pölyt alkavat kyllästyttää, tai olet kiinnostunut näkemään “upstate” New Yorkia, suuntaa kuuluisaan Rockefeller Estateen. Rockefellerit olivat Yhdysvaltojen rikkain perhe, ja he rakennuttivat 1800-luvun lopulla uskomattoman palatsin New Yorkin Tarrytowniin. Paikkaa kutsutaan nimellä Kykuit. Tässä palatsissa voit valita täyskierroksen, joka on 3 tunnin mittainen, tai lyhyemmän 1,5h kestävän kierroksen.

Tarrytowniin pääset junalla Grand Centralilta noin puolessa tunnissa. Varaa lippusi netistä etukäteen!

Kykuit – New York

Lue lisää