Halvan majoituksen varaaminen ulkomailla

Majoituksen hankkiminen loman ajaksi ulkomailla kannattaa aina tehdä verkosta. Vaikka olisit jo paikan päällä, on verkosta varaaminen useimmissa tilanteissa edullisempaa kuin hotellin vastaanoton tiskiltä. Lisäksi vertailun tekeminen verkossa on ennen kaikkea paitsi helppoa, myös huomattavasti nopeampaa. Myös majoituksen jatkaminen samassa hotellissa on usein halvempaa varata verkosta. Tämä on tullut omakohtaisesti muutamaan kertaan todettua, kuin majoituksen jatkaminen oli edullisempaa kannettavalta kuin alakerran vastaanotosta.

Milloin on halvinta varata majoitus?

Isolla seikkailumielellä lomalle lähtevä saattaa varata majoituksen vasta lentokoneeseen astumista, mutta suurimmalle osalle meistä majoituksen hankkiminen etukäteen tuo ennen kaikkea mielenrauhaa. Mutta mikä ajankohta on paras hintojen kannalta?

Ajankohta tietenkin vaihtelee maakohtaisesti, mutta useimmiten liian hyvissä ajoin majoituksen varaaminen ei ole hintojen puolesta se optimaalisin vaihtoehto. Trivagon teettämän tutkimuksen mukaan optimaalisin aika varata majoitus on useimmiten noin kuukausi ennen matkaa. Näin ollen liian hyvissä ajoissa majoituksen varaaminen voi koitua kalliimmaksi. On kuitenkin muistettava, että Trivago itse välittää matkoja, joten tutkimuksen tulokset on hyvä ottaa hieman varauksella.

Miten etsiä halpaa majoitusta?

Air BnB on useimmiten erittäin edullinen ja persoonallinen vaihtoehtoa. Hotellin etsimiseen Booking on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Sekä Air BnB:llä, että Booking.com:lla on molemmilla myös erittäin toimiva mobiili applikaatio, joten majoituksen etsiminen onnistuu helposti tien päältä.

Mikäli asiaan kuitenkin haluaa paneutua syvällisemmin, on tarjolla vaihtoehtoja todellisille tarjoushaukoille.  Tässä muutamia todellisia vinkkejä:

  • Tilaamalla hinta hälytykset Kayak -sivulta,  saat välittömästi tiedon, kuin hinta laskee.
  • Cancelon on palvelu, joka välittää muiden ihmisten tekemiä varauksia, joista ei ole mahdollista saa rahoja takaisin.  Mikäli olet itse tässä tilanteessa, voit myös myydä oman majoituksesi.
  • Hotel Tonight on palvelu, joka nimensä mukaisesti sopii lomailijoille, jotka etsivät majoitusta aivan viime tipassa.

Luottokorttien hyödyntäminen on mahdollista myös majoituksen varaamisessa. Suomalaiselle matkaajalle paras vaihtoehto on varmasti American Express – tai Diners -luottokortti.

Viimeisenä vinkkinä majoituksen varaamiseen ulkomailla sanottakoon, että suosittuja päiviä on hyvä välttää. Toki tämä ei aina ole mahdollista. Jos olet itse osallistumassa johonkin tiettyyn tapahtumaan, joka järjestetään tiettynä suosittuna aikana, ei vaihtoehtoja juuri ole.

Lue lisää