Auton vuokraaminen ulkomailla

Auton vuokraaminen ulkomailla helpottaa liikkumista ja auttaa näkemään enemmän. Jokaiselle lomalle autoa ei kuitenkaan tarvitse. Rantalomat ja muut, all inclusive pakettimatkat, joissa päämäärä on lähinnä rentoutua altaalla eivät autoa tarvitse.

Millaiselle matkalle on hyvä vuokrata auto?

Auto sopii luonnollisesti mukaan usealle erilaiselle matkalla ja antaa enemmän vapautta liikkumiseen. Erilaisille urheilu matkoille auto on tarpeellinen kulkuneuvo kuljettamaan välineitä paikasta A paikkaan B.

Auto on myös erittäin kätevä vuokrata lyhyille, viikonloppumatkojen kaltaisille reissuille. Useimmiten suurimpien kaupunkien lentokentät ovat kaukana keskustasta ja taksilla keskustaan, tai sen läheisyyteen, pääseminen maksaa useimmiten useamman kympin. Autoja Euroopassa taas saa melko edullisesti. Alta 50 euron päivä tarjouksia löytää helposti suoraan lentokentältä. Taksin tai muun, julkisen kulkuneuvon tai vastaavan, sijaan voitkin ajaa autolla suoraan perille kohteeseen.

Autolla ajaminen ulkomailla

Suomessa autolla ajaminen on suhteellisen leppoisaa, sillä teillä on tilaa ja parkkipaikkojakin löytyy kohtalaisen helposti aina Helsingin keskustastakin asti. Muualla Euroopassa tilanne onkin hieman erilainen. Erityisesti vanhat kaupungit, jotka on aikoinaan rakennettu hevosille peltihevosten sijaan, eivät välttämättä ole niitä kaikista mukavampia paikkoja ajaa uudessa ympäristössä. Esimerkiksi Italian kapeilla teillä tulee hyvin nopeasti ikävä Suomen teiden avaruutta ja tilaa.

Maailmalta kuitenkin löytyy paljon paikkoja, jossa autolla ajaminen on erittäin mukavaa. Amerikassa teillä on hyvinkin paljon tilaa vaikka autoja on liikenteessä erittäin paljon. Ruuhkia ei aina voi välttää, mutta suurimmaksi osaksi ajaminen siellä on miellyttävää puuhaa.

Ennen matkaa kannattaakin aina hieman kartoittaa mihin päin maailmaa olet menossa. Toki aina ei ole välttämättä olemassa vaihtoehtoa olla ottamatta autoa, vaikka etukäteen olisikin tiedossa, että ajaminen kohteessa ei ole sitä miellyttävintä puuhaa. Monissa pienemmissä kaupungeissa joukkoliikenne on hyvinkin heikkoa, ja autolla liikkuminen näin ollen lähes pakollista.

Vuokra autolla ulkomaille

Vuokra autolla ulkomaille mielivän kannattaa tutustua tarkasti vuokrauksen ehtoihin. Vaikka Euroopassa suhteellisen vapaasti saakin kulkea, ei vuokra-autoja aina saa ajaa rajojen ulkomaille. Osassa autoista  saattaa jopa olla GPS paikannin, joka ilmoittaa vuokraamon, jos autolla ollaan ajamassa maan rajojen ulkopuolelle. Tämä ei tosin ole kovin yleistä, ainakaan vielä.

Useimmiten erityisesti Väli- ja Etelä Euroopassa on normaalia käydä autolla naapurimaassa. Useimmiten auto on kuitenkin palautettava takaisin sinne, mistä se on noudettu.

Autoilusta blogissa