Vedonlyönti ulkomailla

Moni ammattivedonlyöjä suuntaa usein talvella karkuun suomen kylmää ilmastoa johonkin lämpimään maahan. Ja toki tämän saman tekee moni muukin suomalainen, joskaan perus matti meikäläinen ei välttämättä lähdeä aurinkoa etsimään yhtä pitkäksi aikaa kuin sellainen heikki jolla on vapaus tehdä töitä mistä haluaa.

Taikka sitten vain lähdet johonkin urheilutapahtumaan ja haluaisit mielummin laittaa vetoja sisään siellä missä muutenkin olisi tarkoitus aina pistää vedot sisään. Eli tutulla ja turvallisella sivustolla missä Suomestakin käsin lyödään vedot sisään. Nykyään pelaaminen onnistuu omilla pankkitunnuksilla helposti ilman rekisteröintiä.

Mitä sitten pitäisi tietää etukäteen vedonlyönnistä ulkomailla?

 

Moni Euroopan maa on reguloinut vedonlyönnin netissä

Esimerkiksi Espanjassa, Hollannissa ja Italiassa netissä tapahtuva uhkapelaaminen on lisenssoitu. Suomi on oikeastaan tällä hetkellä ainoa Euroopan maa missä vastaavaa järjestelmää ei ole vielä käytössä.

Parhailla vedonlyöntisivustoilla on usein lisenssit useassa maassa ja vaikka sivuston nimi olisikin sama, on kyseessä eri sivusto. Eli näin ollen et pääse samoilla tunnuksilla kirjautumaan toisen maan sivustolle. Siitäkin huolimatta, että vedonlyöntisivusto on käytännössä sama. Kindred Groupilla (Unibet) ja Betssonilla on esimerkiksi lisenssi melkeinpä jokaisessa Euroopan maassa ja Suomi on harvoja Euroopan maita missä vedonlyönti käytännössä tapahtuu Maltan lisenssijärjestelmän alla.

Yleistä melkeinpä lisenssijärjestelmissä on, että vedonlyönti netissä onnistuu vain jos asuu pysyvästi maassa. Eli visiitille menevä suomalainen ei pysty vetoja lyömään sisään esimerkiksi Espanjassa taikka Hollannissa.

Aivan kuten Euroopan ulkopuolella, myös Euroopan sisällä VPN yhteyden avulla voi siirtää oman lokaationsa takaisin Suomeen ja näin ollen pääsee kirjautumaan sivustolle sisään. Mutta tässä on omat riskinsä.

Vedonlyöntiä blokataan Euroopan ulkopuolella

Sekä Amerikassa, että Aasiassa useat vedonlyöntisivut ovat blokattuja maan toimesta eikä pelaaminen ilman VPN yhteyttä ole mahdollista. Pelitiliä ei myöskään pysty luomaan kovin helposti VPN yhteydenkään avulla, joten pelitilin avaaminen kannattaa hoitaa etukäteen kuin on vielä Suomessa.

Singapore, Thaimaa ja Malesia ovat esimerkkejä Aasian maista missä eurooppalaiset peliyhtiöt ovat blokattuja. Yhdysvalloista eikä suurimmasta osasta Etelä-Amerikan maista ole myöskään pääsyä eurooppalaisille vedonlyöntisivuille.

Jotkin maat ovat Euroopan maiden tapaan reguloineet pelaamisen netissä ja pelaaminen on mahdollista vain lisenssin omaavilla vedonlyöntisivustoilla. Valitettavasti tilin avaaminen onnistuu myös vain maassa pysyvästi asuville.

VPN yhteydellä vedonlyönnin riskit

Mikään vedonlyöntisivusto ei käyttöehdoissaan salli pelaamista VPN yhteyden avulla. Ja tämä kannattaa pitää mielessä sillä voittoja voidaan evätä. Nettipokeria aikoinaan oli helpompi pelata ulkomailla sillä pokeria pelataan toisia pelaajia vastaan, ei taloa vastaan. Useat suomalaiset pokeripelaajat viettivätkin talvet Thaimaan lämmössä korttia pelaten VPN yhteyden avulla eikä ongelmia liiemmin tullut.

Monet peliyhtiöt myös suoraan kieltävät pelaamisen ulkomailla ollessa. Ylikerroin sivuston keskustelussa joku oli ottanut yhteyttä asiakaspalveluun ja saanut vastauksen ettei pelaaminen Yhdysvalloista ollut sallittua. Lainaus vastauksesta:

“However, we ask that you do not make wagers while visiting the USA. Please note that if you do make a wager, it will have action.”