Lyon Ranska – Pariisia parempaa ruokaa Ranskassa

Lyon on kutakuinkin keskellä Ranskaa sijaitseva, noin Helsingin kokoinen kaupunki, joka on tunnettu erityisesti kulinaristien ja muiden ruokaa rakastavien keskuudessa. Näin ollen ei liene yllätys, että kaupungista löytyy myös ruokailulle omistettu opinahjo. Jo edesmenneen Paul Bocuse kokin nimellä kulkeva Paul Bocuse Institute kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä kulinarismin saralla.

Ruoka ja juoma

Kuten jo mainittua, maittavaa ruokaa löytyy kaupungista reilusti ja onhan kaupunki siitä tunnettukin. Alla olevasta kartasta löydät muutamia kokeilemisen arvoisia poimintoja Lyonin ravintoloista.

Lyonin muut nähtävyydet

Vaikka maittava ruoka lienee kaupungin suurin houkutin, tarjoaa Lyon myös paljon muutakin. Koska kyseessä on erittäin vanha kaupunki, soveltuu tämä kaupunkikohde myös historian ystäville joihin en itse tosin suoranaisesti kuulu. Samoin kaupungista löytyy hieno kirkko, mutta näitähän löytyy nyt jokaisesta Euroopan kaupungista. Varmasti ruokailun jälkeen kakkosena matkailijoita houkuttaa laskettelu. Ranskan alpit kuin sijaitsevat suhteellisen lähellä kaupunkia. Näin ollen osa saapuu ensin Lyoniin, josta jatkaa matkaa autolla kohti alppeja.

Lyon ei kuitenkaan ole muiden nähtävyyksien valossa se paras kohde. Joten jos ruoka ja juoma ei ole sinua varten, niin kannattaa katsoa muita kohteita. Lyon on paikka mihin sekä ulkomaalaiset, että ranskalaiset menevät syömään ja juomaan!

Miten päästä Lyoniin?

Suomesta ei suoria lentoja Lyoniin ole toistaiseksi saatavilla, mutta yhden pysähdyksen taktiikalla Lyoniin pääsee esimerkiksi Lufthansalla (Frankfurt/Munchen). Toinen vaihtoehto on lentää ensin Ranskaan ja jatkaa sieltä matkaa junalla. Toki myös Pariisista on tarjolla lentoja Lyoniin. Suoria lentoja on kuitenkin näillä näkymin tulossa tarjolle, sillä Finnair on ilmoittanut aloittavansa suoran yhteyden vuoden 2018 loppupuolella.

Junalla Lyoniin pystyy myös matkustamaan muualtakin kuin Ranskasta. Euroexpress junalla voi kulkea Lyoniin vaikka Lontoosta. Junassa parasta on se, että sillä pääsee suoraan keskelle kaupunkia.

Lyonin lentokentältä kaupunkiin

Koska Lyonin lentokenttä sijaitsee keskellä ei mitään, on junalla matkustaminen ihan varteenotettava vaihtoehto lentämisen sijasta. Sillä kuin pääsee suoraan kaupungin ytimeen. Lyonin lentokentältä järkevin vaihtoehto kaupunkiin on pikajuna nimeltä RhoneExpress, joka liikennöi kentän ja keskustan välillä säännöllisesti. Taksiin suoraan kentältä hyppäävä voi varautua yli sadan euron laskuun.