Millainen on Maltan hintataso?

Suomalaiselle lähes jokainen ulkomaan kohde on verrattain edullinen verrattuna kotimaahan, vaikka tietenkin poikkeuksiakin on olemassa. Näin ollen Malta hintataso vs Suomi hintataso taisto kääntyykin hieman Maltan kannalle, mutta on asioita, jotka ovat Suomessa Maltaa halvempia.

Mikä on Maltalla edullista?

Palvelut

Suurin osa palveluista, kuten esimerkiksi parturi, on Maltalla Suomea edullisempi. Maltalla on itseasiassa erittäin vaikea löytää parturia, jossa tukanleikkuu maksaisi edes lähellä 20 euroa. Suomessa taas on miltei mahdotonta löytää parturia, jossa tukan leikkauttaa alle 20 eurolla. Halvimmillaan Maltalla parturista maksaa 6 euroa. Yleisesti miesten tukan leikkuun hinta on 10-15 euroa. Myös naisten kampaamopalvelut, sekä muut palvelut (hieronta, spa yms.), ovat Maltalla Suomen hintoja edullisempia.

Ruoka – Ruokakaupat ja muut marketit

Ruokakaupassa asiointi Maltalla on Suomea edullisempaa. Lidl lienee sekä edullisin ruokakauppa Suomessa, että Maltalla, mutta Maltalla hinnat ovat edullisemmat. Suurimmaksi osaksi valikoima Lidlissä on sama, mutta muutamia poikkeuksia on olemassa. Esimerkiksi kaurahiutaleita ei Maltan Lidlissä ole vielä omalla kohdalle sattunut, eikä ruisleipää myöskään löydy.

Ylemmän luokan ruokakaupat ovat myös edullisempia verrattuna Suomen vastaaviin ruokakauppoihin. Jos Stockmannin Herkulle haetaan korviketta, päädytään varmasti Greens nimiseen ruokakauppaan ostoksille. Tämä moderni marketti sisältää erittäin paljon Stockmannin Herkkua vastaavan kokemuksen, mutta huomattavasti edullisemmilla hinnoilla.

Juomat – alkoholi ja muut virvoitusjuomat

Virvoitusjuomat liikkuvat hyvin pitkälti samoissa hinnoissa, mutta alkoholi Maltalla on huomattavasti edullisempaa. Oluiden suhteen valikoima on kuitenkin melko suppea verrattuna Suomeen, missä pienpanimoiden oluet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa. Ja niin, sitä viiniä voi Maltalla ostaa ihan maitokaupasta.

Ravintolat – ulkona syöminen ja juominen

Ulkona syöminen ja juominen on Maltalla miltei puolet Suomen hinnoista. Tuopin hinta vaihtelee toki paikasta, mutta useimmiten se pyörii 3 euron paikkeilla. Viinipullon pöytään tilaa 10 – 20 eurolla, eikä ruuastakaan joudu itseään kipeäksi maksamaan.

Liikenne – julkinen liikenne ja taksit

Maltalla liikkuminen on verrattain edullista, joskin välillä tosin epämiellyttävää. Tämä johtuu siitä, että julkinen liikenne, kuten muukin liikenne Maltalla, on suhteellisen hidasta. Bussilla liikkuminen on kuitenkin halpaa, etenkin jos bussikortin on ostanut jo etukäteen. Tällöin matkalipulle kertyy hintaa vaivaiset 0,75€.

Entäpä taksilla kulkeminen?

Taksilla matkustavan kannattaa vältellä valkoisia takseja viimeiseen asti. Valkoisten taksien hinnat kun vaihtelevat sen mukaan, mitä kuljettaja milloinkin päättää ilmoittaa. Onneksi Maltalla on myös useita muita taksi yrityksiä, joten taksilla kulkemista voi jatkaa. Virolainen vastine Uberille, Taxify, rantautui saarelle jokin aika sitten ja on nopeasti saavuttanut suuren suosion. Applikaatio toimii samalla tavalla kuin Uber, mutta kaikilla kuljettajilla tulee olla voimassa oleva taksilupa.

Lue lisää liikenteestä Maltalla

Mikä on Maltalla on kallista

Vaikka suurimmaksi osaksi Malta on Suomea edullisempi paikka asua, on olemassa asioita, jotka ovat Maltalla huomattavasti kalliimpi kuin Suomessa.

Mobiilidata

Suomessa mobiilidata on erittäin edullista siihen verrattuna, mitä siitä joutuu muualla maailmassa maksamaan. Lisäksi Suomessa mobiilidata on useimmiten vielä rajoittamaton. Maltalla rajoittamattomasta datasta saa vain haaveilla, sillä sitä ei yksinkertaisesti ole saatavilla. Verrattuna kalleimpiin maihin, mobiilidata pysyy kuitenkin vielä joskin siedettävänä. 10GB mobiilidataa maksaa Vodafonella 25 euroa.

Elektroniikka

Elektroniikka Maltalla maksaa enemmän kuin Suomessa. Erityisesti Applen tuotteet ovat aivan uskomattoman kalliita verrattuna Suomen hintatasoon. Maltan vastine Verkkokauppa.com:lle lienee Scan Malta, jonka sivuilta voi itse käydä toteamassa hintojen tason.