Marsaxlokk – Kalastajakylä Maltalla

Malta eteläisessä itäpäädyssä sijaitseva pieni kalastajakylä, Marsaxlokk, on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka Maltan visiitillä. Kylän lähettyvillä löytyy myös suosittu uimapaikka St Peter’s pool.

Rauhallinen paikka Maltalla

Malta on suurimmaksi osaksi erittäin vilkasta ja tiheään asuttua seutua, mutta Marsaxlokkissa tilanne on hieman toinen. Kalkkikivestä rakennettuja taloja ei sentään Marsaxlokkissakaan pääse pakoon, mutta alue viehättää rauhallisuudellaan.

Maltalle töihin tulevan ei välttämättä kuitenkaan alueelle kannata muuttaa, sillä matkustaminen Sliema – St Julians akselille ruuhka-aikana vie tovin. Hintataso Marsaxlokkissa on ehdottomasti edullinen, mutta haluaako joka päivä kulkea toista tuntia töihin? Alueelle kuitenkin pääsee rauhoittumaan lomilla ja viikonloppuisin. Majoitus Marsaxlokkista löytyy helpoiten Air BnB:n kautta – 35€ pois Air BnB varauksista.

Ravintolat Marsaxlokkissa

Merenelävien ystäviä hemmotellaan Marsaxlokkissa ja alueelta löytyy useita todella hyviä kalaravintoloita. Ja koska kalastajakylässä ollaan, kala on hyvin tuoretta. Marsaxlokkin paras ravintola lienee perinteikäs La Capanna, joka sijaitsee aivan meren äärellä. Kesällä ravintolassa istuu helposti pitkään illalle, sillä Maltalla kyllä tarkenee illallakin.

Katso La Capannan sijainti.

Vaikka majoitusta ei Marsaxlokkista Maltan lomille ottaisikaan, kannattaa kylässä silti vierailla ainakin yhden päivän verran. Aamupäivästä voi nauttia auringosta St Peter’s poolilla ja iltapäivästä siirtyä La Capannaan nauttimaan erinomainen illallinen.

Hintatasoltaan Marsaxlokk on Maltan hintatasoa ehkä hivenen matalampi. Ainakin verrattuna suurimpiin turistien suosimiin alueisiin.

Miten päästä Marsaxlokkiin?

Maltalle lomalle tulevan tai pidemmäksikin aikaa kannattaa ladata Taxify applikaatio etukäteen. Uberin kanssa samalla tavalla toimiva palvelu toimii hyvin ja kyydit ovat muihin takseihin ja taksipalveluihin verrattuna edulliset. Matka Sliemasta Marsaxlokkiin taittuu helpoiten Taxifylla ja kyydille tulee hinta reilu 20 euroa.

Bussilla matka Marsaxlokkiin taittuu edullisesti, mutta hitaasti. Toki lomalla ei kiirettä tunneta, joten mikäpäs siinä bussissa istuessa. Olettaen, että istumapaikan bussista saa. Tarkempaa tietoa bussilla liikkumisesta Maltalla löytyy: https://www.publictransport.com.mt/en

Auton vuokraaminen on tietenkin Maltalla lomailevalla paras tapa tutustua saareen. Liikenne tosin on Suomeen verrattuna melko kaoottista ja väärällä puolella. Lisäksi Maltalla on paljon yksisuuntaista liikennettä.

Lue lisää