Taksilla liikkuminen Maltalla

Vaikka Malta ei pinta-alaltaan ole mikään suuri paikka, on julkisilla liikkuminen hidasta ja aikaa vievää puuhaa. Lisäksi bussit ovat usein täyteen pakattuna ja matkan joutuu useimmiten taittamaan ilman, että pääse istumaan. Näin ollen taksilla matkustaminen onkin useimmiten paljon nopeampaa ja mukavempaa, eikä hintakaan ole suuri, etenkin jos matkustajia on useampia.

Vältä valkoisia takseja

Maltan julkiset taksit tunnistaa siitä, että autot (taksit) ovat valkoisia. Valkoisella taksilla matkustaminen on kuitenkin ehkä se viimeinen vaihtoehto. Hinta määräytyy kuskin mielen mukaan, autot ovat vanhoja ja useimmiten huonossa kunnossa, eivätkä kuskin ajotaidot aina vakuuta. Koska hinta määräytyy kuljettajan oman mielen mukaan, on valkoisella taksilla matkustaminen useimmiten paljon muita vaihtoehtoja kalliimpaa.

Yksityiset taksiyhtiöt

Maltalta löytyy useita yksityisiä taksiyhtiöitä, joilla matkustaminen on edullisempaa, kuin valkoisilla takseilla. Mm. seuraavat yhtiöt ovat luotettavia valintoja taksilla matkustamiseen Maltalla:

Malta ja Taxify

Alkuvuodesta 2017 Maltalle tullut Taxify lienee tällä hetkellä paras tapa matkustaa taksilla Maltalla sekä hinnan, että helppoutensa puolesta. Lataa puhelimeen applikaatio, lisää korttisi maksamista varten, jos et halua maksaa käteisellä, ja olet valmis tilaamaan kyytisi. Applikaatio toimii samalla tavalla kuin Uber, mutta toisin kuin Uberissa, Taxifyssa kaikki kuljettajat ovat virallisia taksinkuljettajia.

Esimerkkejä Taxifyn hinnoista (noin):

  • Sliema Ferries – St Julians: 6€
  • Sliema Ferries – Valletta: 10€
  • Sliema Ferries – Marsaxlokk 18€
  • Sliema Ferries – Gozo Ferries 30€

Taksi lentokentältä

Maltan lentokentällä on ilmainen Wifi, joten esimerkiksi Taxifyn tilaaminen on mahdollista vaikkapa matkalaukkuja odotellessa lennon laskeutumisen jälkeen. Lentokentän taksiliikennettä kuitenkin dominoivat valkoiset taksit, jotka eivät salli Taxify kuljettajien tulla omalle reviirilleen. Helpoin ratkaisu on kuitenkin tilata taksi etukäteen netistä. Esimerkiksi eCabsin sivuilta on mahdollista tilata itselle kyyti etukäteen. Tällöin kuljettaja odottaa sinua kentän aulassa kyltin kanssa.

Lentokenttä on myös yksi harvoista, ellei jopa ainoa paikka, missä valkoisen taksin tilaaminen ei ole ylihintaista verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Kalliimpi vaihtoehto se kyllä silti on. Tämä johtuu siitä, että kyyti maksetaan etukäteen lentokentällä, joten kuljettaja ei voi heittää hintaa omasta päästään. Takseja on myös koneiden laskeutuessa usein hyvin saatavilla ja jono etenee ripeästi. Etukäteen tilaamalla taksin kuitenkin säästyt tältä vaivalta ja useimmiten pääset matkustamaan valkoista taksia paremmalla autolla.

Lue lisää