Rauhallisempi ranta Maltalla – St Peter’s Pool

St Peter’s Pool sijaitsee saaren etelä päädyssä, lähellä Marsaxlokin pientä kalastajakylää. Julkisilla alueelle pääseminen on hieman vaivalloista, sillä kävelemistä jää jonkin verran Marsaxlokista. Budjettimatkaajalle bussi on kuitenkin se edullisin vaihtoehto, sillä bussilla matkustaminen Maltalla on melko edullista.

Omalla kulkuneuvolla tai taksilla St Peterin poolille pääsee luonnollisesti nopeammin. Koska St Peter’s pool sijaitsee mäen takana, kannattaa ainakin menomatkalla matkustaa autolla. Mäen päälle kiipeäminen etenkin kesän helteillä on suhteellisen hikistä puuhaa. Takaisin kävely kohti Marsaxlokkia taittuu helpommin, sillä alaspäin käveleminen luonnollisesti taittuu sujuvammin. Taksi Taxifyllä St Peter’s poolille maksaa muutaman euron enemmän kuin Marsaxlokkiin, mutta hinta on silti erittäin kohtuullinen. Sliemasta Marsaxlokkiin hinta Taxifyllä on alle 20 euroa, matkaa on noin 13km.

Julkinen liikenne Maltalla

Ranta ei ole hiekkaranta, vaan Maltalle tyypillinen kallioranta. Tämän takia mukaan kannattaa ehdottomasti ottaa ainakin kunnon pehmeä pyyhe. Kalliorannassa hyvänä puolena on se, että hiekkaa ei ole joka paikassa rannalta lähdettäessä.

Maltan paras luonnon uima-allas

Lokaatiosta löytyy ehkäpä Maltan paras luonnon uima-allas. Vesi on kristallin kirkasta ja aallokko poukamassa hyvin kevyttä. Uimahyppyjä on mahdollista suorittaa useamman metrin korkeudesta, kallion päältä. Varsinaisen ”poolin” lähettyviltä löytyy myös toinen kallio, joka näkyy niin ikään samalta rannalta.

Sivussa rauhaisampi ranta

Koska paikka on kuitenkin paikallisten ja monien muidenkin tiedossa, on sesongin aikaan aina jonkin verran ihmisiä nauttimassa auringosta. Rannan pätkä kuitenkin jatkuu tämän suositun uimapaikan jälkeenkin ja sivusta löytyy pitkä pätkä rantaviivaa. Tämä rantaviiva on huomattavasti rauhallisempi paikka nautti auringosta. Uimahyppyjä halajaville on myös luvassa hyviä uutisia, sillä tämän rantaviivan päästä löytyy vielä hieman korkeampikin kallio. Vesi on syvää, joten hyppyjä voi suorittaa turvallisesti.

Vaikka ranta on hyvin rauhaisa ja sopiikin sen vuoksi erittäin hyvin auringosta nauttimiseen, ei se uimapaikan puolesta ole yhtä hyvä verrattuna St Peter’s pooliin. Hyppäämällä alas pääsee kyllä nopeasti veteen, mutta ylöspäin tuleminen vaatii hieman käsivoimia.

Lue lisää