Minnesota, pohjoismaa Pohjois-Amerikassa

Pohjoisessa keskilännessä sijaitseva Minnesota jakaa rajan Kanadan kanssa. Aikoinaan Minnesotaan ja Michigan järven ympärille lähti Suomestakin paljon ihmisiä kohti parempaa maailmaa. Pohjoismaalainen historia näkyykin Minnesotassa, sillä useita pieniä paikkoja on nimetty suomalaistenkin kaupunkien mukaan. Ympäristö muistuttaa hyvin paljon Suomea, avaraa tilaa ja paljon vihreää. Ilmaston lämpötilat ja vuodenajat muistuttavat niin ikään hyvin paljon Suomea. Lieneekö siksi aikoinaan niin paljon pohjoismaalaisia päätynyt muuttamaan Minnesotaan?

Maisemaa Minnesotasta

Onko Minnesotaan mitään järkeä matkustaa lomalle?

Muihin Amerikan suurkaupunkeihin verrattuna Minnesotassa on hyvin vähän koettavaa ja nähtävää. Suomalaiselle, ja toki myös muille pohjoismaalaisille, matka Minnesotaan on kuitenkin ehkä jopa hieman absurdi kokemus. Tuntuu kuin olisit Suomessa.

Amerikkalaisen urheilun ystävä pääsee nauttimaan Minnesotassa, sillä Minnesotalla on niin NFL, NHL kuin NBA joukkueet. Lippujen hinnat tapahtumiin vaihtelevat, NFL on kalleinta. Toki jokainen NFL ottelu on omanlaisensa spektaakkeli, sillä kotiotteluita jokaisella joukkueella on runkosarjassa alle kymmenen. Kävimme vierailumme aikana katsomassa runkosarja ottelun, ja piippuhyllyn paikalle hintaa tuli 125$ per lippu.

Hyviä ruokapaikkoja alueelta löytyy useita. Klassinen Juicy Lucy hampurilainen on peräisin Minnesotasta. Juicy Lucy hampurilaisessa erikoisuutena on pihvi, jonka sisällä on on juustoa. Käytännössä kaksi raakaa pihviä yhdistetään toisiinsa ja keskusta varustetaan juustolla. Mitenkään erikoista Amerikassa hyvä ruoka ei tosin ole, joten pelkästään kulinaristi matkalle mielivä löytää muitakin kohteita.

Miten matkustaa Minnesotaan?

Suoria lentoja Minnesotaan ei Suomesta ole, mutta esimerkiksi islantilaisella Icelandairilla pääsee perille Reykjavikista. Muita yhteyksiäkin Minnesotaan on, mutta helpoiten Suomesta pääsee lentämällä esimerkiksi Chicagoon ja ottamalla auton alle. Tämä vaihtoehto oli myös omalla matkalle se valinta. Ajamiseen kului Chicagosta noin kuusi tuntia, mutta hyvällä autolla tuon matkan tekee melko mukavasti ja samalla pääsee nauttimaan maisemista, jotka kuten jo sanottua, muistuttavat hyvin paljon Suomen maisemaa. Helsingistä Chicagoon on suora yhteys Finnairilla.

Auton toinen hyvä puoli on se, että se helpottaa Minnesotassa liikkumista, sillä ilman autoa paikasta toiseen on melko vaikeaa liikkua. Julkiset ovat heikkoja ja koska välimatkat ovat pitkiä, on taksilla liikkuminen suhteellisen kallista.

Ajaminen Amerikassa yleisesti on hyvin miellyttävää verrattuna esimerkiksi Etelä-Eurooppaan. Tiet ovat isoja ja tilaa löytyy myös kaupungeista. Ajaminen on myös suhteellisen edullista, sillä bensa on erittäin edullista verrattuna Suomen bensan hintoihin eikä tavallista paremmankaan auton vuokraaminen aja budjettia nurin.

Halvat lennot Minnesotaan

Koska Minnesotaan ei ole kovin montaa kansainvälistä yhteyttä, on halpojen lentojen löytäminen Minnesotaan hieman hankalampaa. Kuten edellisessä kappaleessa jo mainittiin, Minnesotaan pääsee kulkemaan muualtakin suhteellisen mutkattomasti.

Skiplagged on mielenkiintoinen ja suhteellisen uusi palvelu, jonka avulla on mahdollista löytää edullisia lentoja Yhdysvalloissa. Toistaiseksi palvelu toimii pääosin vain siellä. Skiplagged etsii kaikki lentoja, joilla on mahdollista päästä haluamaasi kohteeseen. Myös niitä, joissa sinun kohteesi ei ole se viimeinen pysäkki. Eli esimerkiksi jos haluaisit Minnesotaan New Yorkista, niin Skiplagged voi löytää sinulle lennon Torontoon, joka kulkee Minnesotan kautta. Näin ollen jätät vain käyttämättä lennon Minnesotasta Torontoon ja jäät pois siellä, missä halusitkon. Skiplagged palvelu tosin on ollut lentoyhtiöiden vihan kohteena, sillä se kannustaa ihmisiä rikkomaan lentoyhtiöiden sääntöjä.

Millaisia ovat ihmiset Minnesotassa

Suurimmaksi osaksi näky kaduilla on hyvin pohjoismainen. Etnisiä ryhmiä ei juurikaan näe, ainakaan samassa mittakaavassa mitä esimerkiksi New Yorkissa näkee. Ihmiset eivät ole töykeitä, mutta ehkä hieman hiljaisempia verrattuna puheliaampiin suurkaupunkeihin. Pohjoismaalaiseenkin tyyliin tietenkin kuuluu, että suuta ei turhaan availla.

Wholefoods Minnesotassa

Lue lisää