Maltalla asuvat suomalaiset

Maltalla asuvia suomalaisia löytyy hieman vähemmän kuin naapureitamme ruotsalaisia, mutta suomalaisia asuu kuitenkin Maltalla suhteellisen suuri joukko. Useimmat suomalaiset, kuten muutkin pohjoismaalaiset, työskentelevät pelialalla. Peliala työllistää Maltalla yli 8000 työntekijää (Malta Gaming Authority) ja on näin ollen erittäin merkittävä ala pienelle saarelle Välimeren keskellä.  

Pelialan ennustetaan kasvavan vuonna 2017, joten oletettavasti myös ulkomaantyöntekijöiden eli expaattien määrä tulee tulevaisuudessa saarella kasvamaan. Helsingin Sanomien mukaan Maltalle muuttaa jatkuvasti satoja suomalaisia (maksullinen artikkeli).

Suomalaisille suunnattuja kasinoita löytyy useita, joten on selvää, että nämä yritykset tarvitsevat suomalaisia tekijöitä. Tällä hetkellä markkinat kuitenkin kasvavat kovaa vauhtia ja suunta näyttäisi ainakin toistaiseksi keskittyvän erittäin aktiivisesti myös muualle kuin ainoastaan pohjoismaihin.

Miten tavoittaa Maltalla asuvat suomalaiset?

Suurin osa suomalaisista asuu peliyhtiöiden toimistojen välittömässä läheisyydessä. Toimistot sijaitsevat useimmiten akselilla Ta Xbiex – St Julians. Nämä alueet ovat myös suosittuja alueita turistien keskuudessa. Paljon suomalaisia asuu myös näiden alueiden läheisyydessä. Mm. Slieman vieressä sijaitseva Gzira on suosittua aluetta suomalaisten ja muiden ulkomaantyöntekijöiden keskuudessa (Lue mistä hankkia asunto Maltalla).

Facebookista löytyy useampia Maltalle keskittynyt ryhmä, joten ei liene yllätys, että suomalaisillakin on oma ryhmänsä. Suomalaiset Maltalla -ryhmästä löytyy useita Maltalla tälläkin hetkellä asuvia ihmisiä. Suomalaiset Maltalla -ryhmään voi liittyä, vaikka ei itse Maltalla vielä asuisi. Ryhmää seuraamalla pääsee jo hieman vihille, missä Maltalla asuvat suomalaiset liikkuvat.

Suomalaisten suosimia paikkoja Maltalla on toki useita, mutta Gzirassa sijaitsevasta Good Thaimes kuppilasta löytää usein toverin jos toisenkin kotimaasta. Tietenkin erilaisissa peliyhtiöiden järjestämissä tapahtumissa on mahdollisuus niin ikään verkostoitua muiden suomalaisten kanssa.

Toki pienellä saarella piirit ovat pienet. Sekä saarella asuviin suomalaisiin, että lomalla oleviin turisteihin on vaikea olla törmäämättä Maltaa kiertäessä. Nähtävää tosin riittää ottaen huomioon, että Malta ei ole mikään suuri maa. Lonely Planet Maltasta löydät kaiken, mitä pienellä saarivaltiolla on tarjottavana.

Mikä houkuttaa muuttamaan Maltalle?

Maltalle lähtemiseen on monia syitä, joita jo avasimme artikkelissa ”Kannattaako Maltalle lähteä töihin?”. Yli 300 aurinkoista päivää ja Suomea edullisempi elintaso sekä paremmat työnäkymät varmasti lienevät monille se keskeinen syy Suomesta lähtemiseen. Maltan hintataso on tosin noussut viime vuosien aikana melkoisen vauhdikkaasti.

Suomesta Maltalle töihin lähteminen on erittäin yksinkertaista, kuten muuallakin EU:ssa jäsenmaasta toiseen kulkeminen yleensä on. Suoria yhteyksiä Suomesta Maltalle liikennöi ainoastaan suomalainen lentoyhtiö Finnair, joka kulkee tätä väliä tosin vain sesongin aikaan. Yhden pysähdyksen taktiikalla Maltalle on kuitenkin mahdollistaa matkustaa ympäri vuoden. Esimerkiksi saksalainen lentoyhtiö Lufthansa kulkee Maltalle (Helsinki – Frankfurt – Malta) ympäri vuoden.

Lue lisää